Čokoládová, kávový (cukrový) pealing a zábal
Průběh čokoládové masáže
Jemným kávovým nebo hrubším cukrovým peelingem odstraníme odumřelé buňky a připravenou teplou čokoládu roztíráme na záda a nohy.
Na konec pro maximální využití čokolády si odpočinete v čokoládovém zábalu.
Upozornění
Čokoládová masáž bohužel není vhodná úplně pro každého. Problémem zde mohou být zejména nízký nebo naopak vysoký krevní tlak, různé kožní infekce, ale i nachlazení a těhotenství.
Rada na záver
Pokud se rozhodnete pro "Čokoládovou masáž" což je skvostný zážitek a mohu doporučit
Podstupujete-li tuto masáž poprvé tak nezapomínejte, že čokoláda se špatně pere, dle toho si vyberte spodní prádlo, nebo vám maser /ka nabídnou jednorázové.
Pohled do historie
Pohled do historie čokoládové masáže ukazuje, že užívání čokolády coby masážního prostředku se datuje až do doby před 2000 lety! Tehdy blahodárné účinky čokolády na regeneraci lidského těla objevili Aztékové.
Působení
Způsoby, kterými čokoláda působí na lidský organismus byly v minulosti předmětem důkladného zájmu několika generací vědců z celého světa. Díky nim proto dnes bezpečně víme, že čokoláda dokáže skrze podporu tvorby dopaminu, stejně jako uvolňování serotoninu a endorfinu aktivizovat centra mozku, která jsou spoluzodpovědná za zažívání pocitu štěstí. Stejně tak jsou v ní obsaženy mnohé jinak pro lidské tělo užitečné látky.
Kakao blokuje pronikání volných radikálů, theobromin potom například podporuje správný metabolismus, čímž pomáhá urychlovat spalování tuků. Samotná čokoládová masáž pak znamená možnost účinného vstřebávání vitamínů a minerálů, antioxidantů a aminokyselin. Což potom vede jak k celkovému snížení obsahu toxických látek v lidském těle, tak třeba i zlepšení srdeční činnosti.